För att ett trägolv ska hålla så länge som möjligt efter att golvslipning Stockholm har blivit utfört är underhåll a och o. Att hålla golvet rent från smuts och väta är väldigt viktigt och bör utföras dagligen i alla fall i vardagsrum och kök. Minst en gång i veckan bör golvet dammsugas och skuras för bästa möjliga hållbarhet.
När är det dags att slipa golvet?
Det allra viktigaste är att utföra en golvslipning Stockholm innan ytskiktet har tunnats ut för mycket. Genom att vårda trägolvet ordentligt och även utföra golvslipning Lidingö i tid, förlänger du trägolvets livslängd.
Vissa anser att det är dags att utföra golvläggning täby så fort golvet har fått några fula repor. Medans andra väntar mycket längre än så.
Det viktigaste är att se till ytskiktet. Om ytskiktet fortfarande håller kan du vänta lite längre med en golvslipning Stockholm. Om ytskiktet däremot är helt nerslitet och träet börjar kika fram är det dags att beställa in en offert för slipning och behandling av golvet. Annars finns det stor risk att både smuts och väta tar sig in i träet och förstör det inifrån. Vilket resulterar i att du måste byta ut delar av eller hela golvet. Något många brukar fråga om är golvslipning priser vilket kan variera mycket beroende på hur stort golvet är och hur mycket vinklar du har i ditt rum.
Olika träslag håller olika länge
Oftast är det så att du inte kan välja vilket träslag golvet är tillverkat av. Men om du ska sätta in ett helt nytt trägolv bör du välja ek, ask, lönn eller bok. Eftersom dessa träslag är ”hårda” och därmed håller längre för normalt, vardagligt slitage. Dessa träslag håller oftast i så mycket som 10 år utan att du måste utföra golvslipning Nacka.
Om du däremot har trägolv av furu hemma måste du utföra golvläggare stockholm mycket oftare. I många fall så ofta som vart fjärde år. Förutsatt att du vill undvika ett slitet golv som drar till sig smuts och väta.